WeTravel Curaçao
0%

Schipwrakken en koraal – De beste duikplekken van Curaçao!

Schipwrakken en koraal – De beste duikplekken van Curaçao!
author
Cas
december 21, 2021

Curaçao is een eiland met een prachtige onderwaterwereld, vol met helder water, levendig maritiem leven en adembenemende koraalriffen. Of je nu een ervaren duiker bent of nog nooit bent gedoken, het eiland biedt voor iedereen een geweldige duikervaring. Dus trek je duikuitrusting aan en bereid je voor om de beste duikplekken op Curaçao te ontdekken.

#1 Port Marie

Als je op zoek bent naar een plek vol kleurrijk onderwaterleven en verschillende onderwaterlandschappen, dan is Porto Marie de plek voor jou. Dit gebied staat bekend om zijn overvloed aan tropische vissen, zoals engelvissen, zeeduivels en trompetvissen, en verbluffende koraalformaties. Het gebied is ook de thuisbasis van verschillende scheepswrakken, wat het een populaire plek maakt voor wrakduikers. Met een maximum diepte van 60 meter is Porto Marie een geweldige plek voor zowel ervaren als beginnende duikers.

#2 Playa Kalki

Playa Kalki is één van de meest bekende duikplekken op Curaçao en een must-visit voor elke duiker die het eiland bezoekt. Dit gebied staat bekend om zijn unieke rotsformaties die lijken op de paddestoelen uit het verhaal van Lewis Carroll. Het gebied is ook de thuisbasis van een brede verscheidenheid aan vissen, waaronder redsnappers, Blue Marlijn, tonijn , evenals grotere soorten zoals barracuda’s en verpleegsterhaaien. Met een maximum diepte van 80 meter is Playa Kalki een geweldige duik voor intermediaire tot ervaren duikers.

 • #3 Tugboat

  Als je een fan bent van wrakduiken, dan is de Tugboat een must-visit plek op Curaçao. Dit gebied is de thuisbasis van een gezonken sleepboot die bewust is gezonken om een kunstmatig rif te creëren. De sleepboot is nu bedekt met koraal en is de thuisbasis van een grote verscheidenheid aan onderwater leven. Iets ten zuiden van Tugboat Beach bevindt een groot dokstation waar zeeschepen afmeren voor onderhoud. In de buurt van dit dokstation liggen grote maritieme scheepsmaterialen op de bodem van de oceaan zoals kettingen en ankers. Deze materialen zijn begroeid met koraal en vormen belangrijke habitats voor tal van vissoorten.
 •  
 • #4 Car Pile

  De Car Pile is een uniek duikplek die gastheer is van verschillende gezonken auto’s. Het gebied is gelegen in een ondiep baaitje en is een populaire plek voor snorkelen en duiken. De auto’s bieden een leefomgeving voor een verscheidenheid aan maritiem leven, inclusief kleurrijke scholen vissen, zeesterren en zee-egels. Met een maximale diepte van 9 meter is de Car Pile een geweldige plek voor beginnende duikers en snorkelaars.

  #5 Playa Lagun

  Playa Lagun is een prachtig strand en duikplek die bekend staat om zijn heldere wateren en diverse mariene leven. Het gebied is thuis voor verschillende ondiepe koraaltuinen en is een populaire plek voor snorkelen en duiken. Met een maximale diepte van 15 meter is Playa Lagun een geweldige duik voor alle niveaus.

  Tot slot is Curaçao een paradijs voor duikers, met een variëteit aan duikplekken voor alle niveaus. Van kleurrijk maritiem leven en diverse onderwaterlandschappen tot unieke scheepswrakken en gezonken auto’s, heeft het eiland voor iedereen iets te bieden. Dus pak je duikuitrusting en stap klaar om enkele van de beste duikplekken op Curaçao te verkennen. Je volgende onderwateravontuur wacht!

Posted in UncategorizedTags:
+

Search Room

Verplichte velden zijn gekenmerkt met *