WeTravel Curaçao
0%

Reizen naar Curaçao: Wat je vooraf moet regelen!

Reizen naar Curaçao: Wat je vooraf moet regelen!
author
Cas
januari 31, 2023

Ben je van plan om naar Curaçao te reizen? Goed idee! Maar voordat je kunt genieten van het strand, de palmbomen en de tropische temperaturen, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de eisen waar je aan moet voldoen. 

Hier zijn de belangrijkste dingen om in gedachten te houden.

Paspoort

Je hebt een geldig paspoort nodig waarvan de geldigheidsdatum zes maanden na aankomst in Curaçao blijft gelden. Houd er rekening mee dat sommige landen misschien ook een visum nodig hebben, dus check voor de zekerheid bij de Curaçaose ambassade of consulaat. Voor Nederlanders is dit niet het geval.

Digital Immigration Card 

Digital Immigration Card is verplicht voor alle buitenlandse reizigers om de immigratieprocedure op Curaçao soepel te laten verlopen. Dit is een formulier wat je online kunt invullen en waarbij je onder andere aangeeft waar je verblijft tijdens je vakantie. Print hem uit en bewaar ‘m bij je paspoort zodat je op het vliegveld van Curaçao alles bij de hand hebt.

Vaccinaties

Er zijn geen verplichte vaccinaties vereist voor reizigers naar Curaçao, maar het is altijd verstandig om op de hoogte te zijn van de routinematige vaccinaties voordat je op reis gaat. Ook een Covid-19 vaccinatie is niet verplicht.

Valuta

Het voelt wellicht wat nostalgisch voor de oudere reizigers, want op Curaçao betaal je nog met Guldens. De officiële valuta is namelijk de Nederlands-Antilliaanse gulden, maar U.S. dollars worden ook vaak geaccepteerd, vooral in toeristische gebieden. De prijs van de Gulden kan wat schommelen ten opzichte van de de Euro, maar gemiddeld genomen is 1 € = 1.95 NAf. Als afkorting voor de gulden wordt ook vaak ANG gebruikt.

Vervoer

Curaçao is echt een auto-eiland. De wegen zijn niet al te best, wat het niet geschikt maakt om te fietsen. Er zijn ook wel openbaar vervoer en taxis, maar het makkelijkste is om vooraf zelf je vervoer te regelen. Er zijn op Curaçao heel veel aanbieders van huurauto’s, waarbij sommige aanbieders ook een haal- en brengservice van en naar het vliegveld hebben. 

Verzekeringen

Er kan natuurlijk altijd wat gebeuren als je op vakantie bent. Erg vervelend, maar nog vervelende als je dit niet van te voren goed afgekaart hebt. Check voor je op reis gaat of je een goede reisverzekering hebt afgesloten en waar deze je allemaal tegen verzekerd.

Als je alle bovenstaande punten goed hebt doorgenomen, staat niets je nog in de weg om te genieten van een fantastische vakantie op Curacao!

Posted in UncategorizedTags:
+

Search Room

Verplichte velden zijn gekenmerkt met *