WeTravel Curaçao
0%

Carnaval in Curaçao: Een feest om nooit te vergeten!

Carnaval in Curaçao: Een feest om nooit te vergeten!
author
Cas
februari 1, 2023

Ben je klaar om te feesten? Dat hoop ik, want Carnaval in Curaçao is hier en het is groter en beter dan ooit! Dit jaar starten de festiviteiten op 1 februari en geloof me, het is een evenement dat je niet wilt missen.

Voor degenen die nieuw zijn op het eiland; Carnaval een twee maanden durende feest die plaatsvindt voor de vastentijd voorafgaand aan Pasen. De festiviteiten worden gemarkeerd door optochten, live muziek, dansen en natuurlijk veel lekker eten en drinken. 

Het hoogtepunt van de feesten is de laatste week, wanneer de straten tot leven komen met de geluiden van Tumba-muziek en de kleuren van uitgebreide kostuums.

Een van de meest opwindende delen van Carnaval zijn de optochten, die tijdens de hele feestperiode plaatsvinden. Er zijn verschillende optochten om uit te kiezen, elk met zijn eigen unieke smaak. Hier zijn een paar van de meest populaire:

De Paardenparade

Deze optocht heeft versierde paarden en ruiters en het is spectaculair om te zien.

De Kinderparade

Deze optocht is speciaal ontworpen voor kinderen, die zich verkleden in kleurrijke en creatieve kostuums en door de straten dansen.

De Tienerparade

De tieners hebben hun eigen optocht, met kostuums die ze zelf ontworpen hebben. Het is kleiner, maar net zo leuk als de andere optochten!

De Banda Abou Parade

Deze optocht is een beetje anders dan de andere, omdat het een andere route neemt richting het westelijke deel van het eiland.

De Gran Marcha

Deze optocht wordt altijd op een zondag gehouden en het is een ware overbelasting van de zintuigen, met luide muziek, prachtige kostuums en veel eten en drinken.

De Grote Afscheidsparade

Dit is de optocht waar iedereen naar uitkijkt. Het begint ‘s avonds en volgt dezelfde route als de Gran Marcha. De duisternis voegt toe aan de magie van de lichten en kostuums, waardoor het een onvergetelijke ervaring wordt.

En laten we de muziek niet vergeten:

Tumba

Tumba is de officiële muziek van Carnaval in Curaçao en het is een mengelmoes van Latijns-Amerikaanse en Caribische klanken. Met zijn opgewekte ritmes en aanstekelijke beats is het bijna onmogelijk om niet mee te dansen. Elk jaar is er een vierdaags muziekfestival om de Tumba King of Queen te kiezen, wiens nummer het “themalied” van de carnaval wordt. Je zult het overal tijdens de parades horen!

Carnaval in Curaçao is een feest als geen ander. Het is een tijd om los te gaan, te genieten en herinneringen te maken met vrienden en familie. Dus, kom maar mee en sluit je bij ons aan voor het feest van het jaar!

Posted in Uncategorized
+

Search Room

Verplichte velden zijn gekenmerkt met *