WeTravel Curaçao
0%

7 lekkernijen uit Curaçao – deze moet je proeven!

7 lekkernijen uit Curaçao – deze moet je proeven!
author
Cas
december 29, 2022
Als je naar Curaçao gaat is het zeker aan te raden om je eens te verdiepen in de curaçaose keuken. De Curaçaose keuken is een resultaat van het samengaan van een mengelmoes aan verschillende culturen. Dit zorgt ervoor dat er een grote diversiteit aan lekker eten is op het eiland. We hebben hier 7 lekkernijen op een rij gezet, die je moet proeven!

1. Blue Curaçao

Je kunt Curaçao niet verlaten zonder Blue Curaçao te proberen. Het is een must-try drankje. Dit felblauwe drankje wordt al sinds 1896 geproduceerd bij Landhuis Chobolobo en is overal op Curaçao te verkrijgen. Naast de typische blauwe kleur van Curaçao is het ook in verschillende andere kleuren beschikbaar.

2. Awi di Lamunchi

Een heerlijk verkoelend drankje die typisch antilliaans is, is Awi Di Lamunchi, oftewel citroenwater. Het bestaat uit water, een beetje suiker en vers geperste citroenen. Je kunt het dus zelf ook makkelijk maken, maar het is ook overal te bestellen.

3. Funchi

Waarschijnlijk ben je gewend om bij je hoofdgerecht wat friet, gebakken aardappelen of rijst bij te bestellen. In Curaçao is het gebruikelijk om Funchi als bijgerecht te nemen. Het is gemaakt van stevig maïsmeel, en is een heerlijk alternatief voor friet of rijst.

4.Keshi Yená

Ben je een kaasliefhebber? Dan moet je Keshi Yená eens proberen! Het is een soort van grote bal met kaas, die van binnen is gevuld met bijvoorbeeld kip of ander gekruid vlees.

5.Iguana

Het eiland zit er vol van; Leguanen. Als je ze op het strand ziet lopen denk je er misschien niet gelijk om te te eten, maar dit wordt wel gedaan. Op de antillen worden ze beschouwd als delicatesse. Er is echter maar 1 plek op heel Curaçao waar je ze kunt eten, en dat is Jaanchies in Westpunt. Het is dus wel eindje rijden, maar je moet er wat voor over hebben.

6. Stobá

Stobá is Antilliaans voor stoofpot. Je hebt verschillende types stobá; Stobá karni (stoofpot met vlees) of stobá kabritu (stoofpot met geit). Er wordt op Curaçao veel mee gevarieerd, waardoor elke stobá weer anders kan zijn. Zeker een gerecht om meerdere keren te bestellen dus!

7. Pastechi

Pastechi, of Pasteitjes zijn ook typisch Curaçaos. Ze worden gevuld met vis, vlees of kaas of een combinatie daarvan en zijn heerlijk als borrelsnack. Je kunt natuurlijk ook eens een private chef laten langs komen om je bij de villa te laten verrassen van locale gerechten.
Posted in UncategorizedTags:
+

Search Room

Verplichte velden zijn gekenmerkt met *